Hvad er liberalisme?

Tirsdag den 22. februar fik VU Esbjerg besøg af Venstres ungdoms landsstyrelsesformand, Jens Husted.

Mødet startede kl.19 og alle gæsterne var i godt humør og spændte på at høre foredraget, som primært skulle handle om liberalisme og en smule omkring organiseringen af VU. Desværre måtte vi indse, at fremlæggelsen blev forsinket på grund af problemer med projektoren. Efter forgæves at have prøvet at få den i gang, besluttede Hr. Husted at fremføre sit foredrag uden sit diasshow.

Landsstyrelsesformanden begyndte sin fremlæggelse med kort basal viden om liberalisme, altså at frihed, tolerance og individets egen ret er kerneværdierne i liberalismen. Denne start var til stor glæde for de nytilkomne som modtog den lille opsummering med kyshånd. Næste punkt var en forklaring af liberalismens forståelse, blandt andet omkring konsekvent liberalisme. Dernæst kom vores chance til at svare på hvad vi mener liberalisme er, i forhold til nogle situationer som var forholdsvis yderliggående, er det okay at sælge sine organer, sælge sin stemme og at udelukke folk fra fester pga. deres hudfarve? Dette bragte en del debat blandt de fremmødte

Efter foredraget takkede vi af med en tur ned til Stalden, hvor vi fik set Champions-League kampen i mellem FCK og Chelsea. Desværre måtte vi erkende, at FCK ikke kunne slå den stærke engelske modstander, men på trods af det blev det en hyggelig aften med masser af snak, inden vi fik sagt farvel.

Skriv et svar