Masser af arrangementer i VU Esbjerg i maj/juni!

Sæsonen nærmer sig sin afslutning, og VU Esbjerg har derfor sammensatet bredt og varierende program for de sidste måneder op til sommerferien.
Om du er til politiske oplæg og diskussioner, bowling, kompetenceudviklende retorikkurser eller vilde sommerfester, så har VU Esbjerg helt sikkert noget for dig!

 

Oplæg om tysk politik ved Martin Schmith

Tyskland er vores suverænt største handelspartner og en af de største økonomiske magtfaktor i EU. Alligevel får tysk politik ikke altid det mediefokus fra de danske nyhedskanaler, som det burde, og danskerne er langt mere oplyste om amerikansk og britisk politik, selvom udviklingen i det tyske samfund og den tyske økonomi har enorm indflydelse på udviklingen i Danmark.

Den 16. maj får vi besøg af Martin Schmith, som vil dele ud af sin store viden om tysk politik og samfund, og give os en introduktion til Tysklands politiske system og den aktuelle politiske situation i nabolandet. Martin har desuden en enorm erfaring fra VU, og med flere år I VU Esbjergs bestyrelse, en aktiv indsats under folketingsvalgkampen 2011 og 1 år i VU’s Landsstyrelse er han et velkendt ansigt blandt mange af de ældre VU’ere.

Vi rykker denne aften væk fra Den Sydvestjydske Venstrepresse, og afholder arrangementet på Huset(Finsensgade 1). Dette giver mulighed for at købe en øl eller sodavand i baren, og at spille et spil bezzerwizzer efter oplægget, hvis der er stemning for det.

Kom forbi til en hyggelig aften på Huset, og tag en ven under armen!

Retorikkursus og Bowlingturnering

Lock-outen er overstået, og de mundtlige eksaminer nærmer sig med hastige skridt for såvel folkeskoleeleve som universitetsstuderende. Derfor afholdes der den 28. maj kl 18:30 et kort retorikkursus i VU Esbjerg, som skal klæde jer på til til fremtidige politiske debatter, og styrke jeres generelle retoriske evner.
Oplægsholderen offentliggøres snarest muligt, og arrangementet foregår hos Den Sydvestjydske Venstrepresse.

Klokken 20:00 fortsætter aftenen hos City Bowling Esbjerg, hvor alle medlemmer kan deltage. Det er gratis at være med, og VU Esbjerg giver den første øl på Stalden bagefter til de 2 personer, der får flest point i 1. runde!

Der er et deltagermax på 15 personer, og tilmelding til jensvind@vu.dk er nødvendig – facebook-tilmelding er IKKE nok 🙂
Medlemmer af VU Esbjerg har naturligvis førsteret, men 12. maj åbner vi op for, at medlemmer af andre lokalforeninger kan tilmelde sig, såfremt der stadig er ledige pladser.
Grundlovsmøde med V i Esbjerg By

Den 5. juni er det grundlovsdag, og i denne forbindelse inviterer Venstre i Esbjerg alle medlemmer med til grundlovsmøde i Heerups Have ved Hotel Britannia.

Programmet vil blive lagt op på denne side når det er færdigt.

Vi håber at mange VU’ere vil komme og fejre grundlovsdagen med os!

Oplæg ved Peter Orry – Adm. direktør i Syddanske Medier og Jydske Vestkysten

Den 11. juni inviterer VU Esbjerg til et arrangement, der er lidt udover det sædvanlige.

Vi har denne aften fået en aftale med Peter Orry, der siden 2010 har været administrerende direktør for Syddanske Medier og Jydske Vestkysten, hvor han også er chefredaktør. Oplægget afholdes hos Jydske Vestkysten, og der vil både være fokus på Jydske Vestkysten og dennes historie, hvordan det er at drive medievirksomhed i Sydvestjylland, samt et par ord om Orry selv og hans vej til toppen af Sydvestjyllands mediebranche.

Med dette oplæg tilbydes i en sjælden mulighed for at få indblik i Sydvestjyllands største medievirksomhed og hvordan de arbejder – Så tag en lille pause fra eksamenslæsningen, kom forbi til dette spændende og lærerige arrangement, og få en snak og en fadøl eller cola med VU’erne i din lokalforening på Stalden efterfølgende.

VU Esbjergs sommerfest

Skolen og studierne er overstået for denne gang, og sommerferien står for døren. Derfor inviterer VU Esbjerg til sommerfest den 6. juli, så vi kan afslutte sæsonen med et brag.

Lokationen er ved at komme på plads, og der arbejdes for at sikre så lave priser som muligt. Alle VU’ere er velkomne, og skulle man have lyst til at tage en ven med, kan vi sagtens finde ud af dette.

Stay tuned – Der kommer mere information op på facebook, når vi har fået helt styr på detaljerne!

Skriv et svar