Oplæg om forsvarspolitik

Tirsdag den 4. december inviterede Venstres Ungdom i Esbjerg til oplæg på Huset ved folketingsmedlem Hans Chr Thoning, valgt for Venstre i Vardekredsen og forhenværende formand for Folketingets forsvarsudvalg.

Ca. 10 VU’ere var Esbjerg, Ribe og Varde var mødt op for at høre oplægget. Hans Chr berettede blandt andet om forsvarets aktuelle udfordringer, herunder særligt i forhold til det økonomiske aspekt, og fortalte om de besværlige forhandlinger med regeringspartierne, da besparelserne på 2-3 mia. på forsvarets budgetter skulle findes. Andre emner blev også berørt, herunder værnepligten, hjemmeværnet og situationen i Syrien og FN’s rolle i denne, og slutteligt var der mulighed for at stille spørgsmål om andre politiske emner. Her var det primært folkeskolereformen, som statsministeren havde fremlagt tidligere på dagen, som der blev spurgt ind til.

Slutteligt orienterede bestyrelsen kort om årets sidste arrangement, som afholdes den tirsdag den 18. december, hvor vi for besøg af regionsrådsmedlem Thyge Nielsen, og opfordrede folk til at sprede budskabet, så vi kan få samlet så mange som muligt inden i går på juleferie.

Skriv et svar