VU Esbjerg diskuterer retspolitik

Den 2. juni fik VU Esbjerg besøg af Venstres Ungdoms integrations- og retsordfører Ida Svane Grevlund. På trods af, at mødet fandt sted midt i eksamensperioden, var en stor del af VU Esbjergs bestyrelsesmedlemmer mødt op sammen med gæster fra både Radikal Ungdom og DFU. Desuden var den lokale V-folketingskandidat Bente Bendix Jensen også til stede, af nysgerrighed efter at se hvordan et møde i VU foregår.

Ida havde forberedt et oplæg med dertilhørende powerpoint, og efter de næsten obligatoriske tekniske problemer med projektoren var blevet ordnet, var hun klar til at begynde. Der gik ikke længe før de første spørgsmål og kommentarer kom fra de fremmødte: ”Hvad skulle politiet ellers gøre til klimademonstrationen, hvis de ikke kunne anholde de mistænkelige demonstranter?”, ”Hvorfor sender man stadig folk i fængsel, når det ikke virker?” og ”Jeg mener altså, at det ifølge loven allerede er ulovligt at bære burka”.

Det gav en god dynamik i debatten, at der var folk fra både VU, RU og DFU til stede, som jo ser meget forskelligt på retspolitik. Alle kom frem med deres synspunkter og fik afprøvet deres argumenter, for integration og ret kan alle snakke med om og have en holdning til. Nogle emner fik folk helt op af stolen – især offentlig overvågning, hvor der var rygende uenighed i forsamlingen om hvorvidt det er acceptabelt eller ej.

Efter oplægget og debatten sluttede aftenen med en øl i baren og nogle sjove historier fra festerne i de forskellige ungdomspartier. Det er typisk for VU – ophedet debat det ene øjeblik og hyggesnak det næste. Det, at vi er uenige i politiske spørgsmål, går os ikke på.

Skriv et svar