Debattle i Esbjerg

Fredag den 3. august 2012 var VU Esbjerg vært for et arrangement lidt ud over det sædvanlige. Over 25 VU’ere fra de sydjyske foreninger tog turen til Fritidshuset i Esbjerg, hvor Aktivitetsudvalget havde sat sig i spidsen for en ”Debattle-turnering” – en dyst på politiske debatter, hvor kun de stærkeste retorikere kan komme helt til finalen. VU’s politiske ordfører, Nanna Østergaard, stod for at lede slagets gang i selskab med de to dommere Niklas Milthers, VU’s EU-ordfører, og Mads Thomsen, som er udenrigs- og sikkerhedspolitisk ordfører.

Den første time stod i hyggens tegn, hvor deltagerne bl.a. blev kastet ud i en omgang speeddating, så VU’erne kunne lære hinanden bedre at kende inden debatterne for alvor gik i gang. Derefter blev det dog noget mere alvorligt, og de første runder blev sat i gang, hvor deltagerne var oppe mod hinanden to og to og skulle debattere et politisk emne, samtidig med at de skulle opfylde visse krav og løse forskellige opgaver, bl.a. fik de undervejs i debatten stukket sedler i hånden med et tilfældigt (og ofte sjovt ord), som skulle bruges i den næste sætning.

Efter de første runder var der tid til en kort pause, hvor deltagerne kunne købe øl eller sodavand i baren, imens dommerne evaluerede på den første runde, og udpege de deltager der skulle videre til semifinalerne. I første omgang blev der udpeget 6 semifinalister, men da to af disse var nødt til at forlade arrangementet tidligere stod der 4 finalister tilbage: VU Esbjergs næstformand, Emil Hoffmann Madsen, Joachim Kusk og Jonas Bierberg Hedegaard, også fra VU Esbjerg, samt Hjalte Lindbæk, formand for VU Billund/Grindsted.

Alle fire semifinalister klarede det rigtig godt, men kun de to stærkeste kan nå til finalen, som kom til at stå mellem Joachim Kusk og Jonas Bierberg Hedegaard. De to skulle debattere legalisering af narkotika – en sag man tydeligt kunne høre de begge brændte for, og dommerne måtte bruge lang tid på at evaluere på debatten, inden de offentliggjorde, at Joachim Kusk var vinder af VU Esbjergs Debattle 2012. Dermed gik Joachim videre til den nationale finale, som blev afholdt i forbindelse med VU’s Summercamp 10. – 12. august.

Efter finalerunden blev musikken sat på, og baren var åben indtil midnat, hvorefter Aktivitetsudvalget satte gik i gang med oprydningen. Arrangementet blev afsluttet i Esbjergs natteliv, hvor VU’erne i den grad malede byen blå.

Skriv et svar