VU Esbjerg på rådhuset

Torsdag den 17. november var VU Esbjerg og VU Ribe medlemmer på besøg ved Esbjerg rådhus.

Til denne begivenhed havde de unge og entusiastiske medlemmer af VU fået æren af at få Esbjergs viceborgmester, Jacob Lose, som vores tour guide. Fremmødet var stort fra både Esbjerg og Ribe til denne specielle begivenhed. Vi blev introduceret for de forskellige afdelinger og deres funktioner, samt de forskellige kontorer, blandt andet viceborgmesterens eget. Her kom også forklaringen på hans egne opgaver som han løser på daglig basis. Vi fik desuden forklaret samspillet i kommunen mellem f.eks. byrådet og de forskellige udvalg.

Det sidste lokale vi gik ind i var byrådssalen, hvor partierne diskutere diverse forslag og diskutere om fremtidige projekter i kommunen. De tilstedeværende VU’er var spændte på at høre hvordan dette normalt forløb sig, og Hr. Lose var ikke for fin til ikke at dele nogen historier, om nogle enkelte kontroversielle situationer, der var foregået under byrådsmøderne. Ikke desto mindre fik vi, til nogles overraskelse, at vide at der som regel var stor enighed iblandt de fremmødte partier. Under rundvisningen blev medlemmerne en smule klogere rådhusets historie,  de mange VU’er fik en lille lektion om de forskellige borgmestre som Esbjerg har haft.

Efter en lang aften og lærerig aften tog VU’erne til stalden. Her kunne de fremmødte hygge sig med en lille øl, og sludre lidt om dagens forløb. En rigtig god dag, hvor alle fik lært lidt om kommunens opgaver og dagligdagen på rådhuset. Dette kunne VU Esbjerg og Ribes medlemmer tage sig i bagagen, inden de efter en hyggelig aften tog afsked med hinanden og begav sig hjemad.

Skriv et svar